Паднали дървета са притиснали коли на паркинга на ресторант Чевермето“ в

...
Паднали дървета са притиснали коли на паркинга на ресторант Чевермето“ в
Коментари Харесай

Пет коли затиснати от дърво в Пампорово

Паднали дървета са притиснали коли на паркинга на ресторант „ Чевермето “ в Пампорово и са ги развалили през нощта.
„ Вследствие на изобилния дъжд през последното 7-10 дни очевидно корените на дърветата са се напълнили с извънредно доста вода. Като прибавим към това бурните ветрове през последните няколко дни един от тези борове, падайки, повлича със себе си останалите три, защото те са доста огромни и падат върху пет паркирани автомобила. За благополучие няма жертви и потърпевши хора “, съобщи пред Нова Телевизия изпълнителният шеф на „ Пампорово “ АД Мариян Беляков .
По думите му гледката е в действителност потресаваща.
Министърът на туризма Марияна Николова му се обадила пообед, като декларирала, че ще разпореди инспекции по отношение на подсигуряването на сигурността от други дървета по периферията на алеите на курортите.
„ Така че в случай че продължим да подценяваме заплахата от падащи дървета в непосредствена непосредственост до оживени места и алеи, мисля, че няма всякога да ни се разминава по този метод. И това не е първият сходен случай “, уточни още Беляков.
От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян оповестиха, че през тази нощ са премахвали голям брой паднали дървета.
От пожарната са се отзовали на сигнали за паднали по пътното платно дървета в сектора сред разклона за село Проглед и курорта Пампорово, до хотел „ Хармония “ в Пампорово, на пътното платно по сектора Чепеларе - връх Рожен, на пътното платно в комплекса Пампорово, на основния път до хеликоптерна площадка, до хотел „ Пампорово палас “ и други.
Ски зоната в Пампорово е спряна поради неподходящите условия - не се движат лифтовете и влековете, пистите също са затворени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР